top of page

De einde-van-de-dag vraag

Bijgewerkt op: 29 jun.

Wat ging er goed vandaag?


Stel je jezelf die vraag wel eens aan het einde van je werkdag? De meeste van ons niet. We zijn aan het einde van de werkdag met name bezig met dingen die morgen moeten, dingen die niet lekker lopen of nog niet zijn opgelost. Wij mensen hebben een ongekend talent voor problemen oplossen. Ons brein is zo goed geautomatiseerd dat die altijd zoekt naar wat er (nog) niet goed gaat, wat er beter kan.

En dat geeft ons gekgenoeg voldoening, dus zoeken we er onbewust nog meer van, van die problemen.


We leren dit al als kind: als je thuiskomt met een rapport met 3x een acht, 3x een zeven en één vijf, gaat de aandacht van je ouders en leraar vaak uit naar die vijf.

Die moet namelijk een voldoende worden.

Dus bijles of extra aandacht voor iets waar je geen talent voor hebt, niet leuk vindt of waarschijnlijk beide. Met als gevolg dat je er nog minder plezier in krijgt.

Je leert dat er blijkbaar aandacht gaat naar dingen die niet goed gaan.

Wat zou er gebeuren als we onze kinderen stimuleren om zich te ontwikkelen in de gebieden waar ze al een acht voor halen en die vijf even gewoon die vijf te laten?

Krijgen we daar stralendere kinderen en dus volwassenen van? Ik denk het wel.


Op het werk geldt dat net zo. We staan er niet bij stil of we gelukkiger worden van het oplossen van wat er allemaal beter kan of juist bij het versterken wat al goed gaat.

Problemen oplossen is gewoon wat we doen. Hoe we zijn.


Ons brein is ongelooflijk krachtig, slim en groots en toch kan het slechts één gedachte tegelijkertijd vasthouden. Wat geeft je een beter gevoel: denken aan dingen die goed gaan of denken aan problemen?


Structureel jezelf aanleren om aandacht te geven wat goed gaat en dat versterken heeft als effect dat wat goed gaat nog beter gaat. Wat je aandacht geeft dat groeit. Een nieuwe gewoonte aanleren werkt door het te herhalen en te herhalen. En het is makkelijker als je het koppelt aan een gewoonte die je toch al hebt, zoals bijvoorbeeld het dichtklappen van je laptop..

De komende tijd, als je je laptop dichtklapt aan het einde van de dag, stel je zelf dan de vraag: "Wat ging er goed vandaag?". Sluit je dag af met een glimlach en ga zelf ervaren dat er steeds meer goed gaat.Hugs, Rianne P.S. Voor mijn podcast "The JOY Effect" zoek ik mensen die al heel bewust voor JOY op het werk kiezen en daar ook (dagelijks) aandacht aangeven. Stuur je me een berichtje als jij die iemand bent of kent?

63 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page