top of page

Human Design Blog

Dit zou ik doen als ik nu opnieuw zou beginnen als HD Professional


Mensen vragen me wel eens wat ik zou doen als ik van voor af aan zou starten met Human Design. Als Professional. Uiteraard geef ik dit antwoord vanuit mijn eigen design als Mental Projector met klankbord autoriteit en het kanaal van abstractie. Ik deel hieronder de 8 stappen die ik zou zetten.Human Design Chart Rianne Klein Geltink
HD Chart Rianne Klein Geltink


1. Mensen vinden met dezelfde interesse in HD


Ik zou zo snel mogelijk via, via een community vinden van mensen met wie ik over Human Design kan kletsen.


Mensen die deze taal ook spreken.


Ik kon, in 2017, vanaf de eerste dag van mijn studie met een groep mensen over mijn fascinatie praten.


Dat was een katapult voor mijn ontwikkeling. Als ik in een omgeving blijft waarin niemand mij snapt, voelt dat heel heel eenzaam en dat vertraagt en belemmert mijn eigen groei.


2. Heel veel ‘gratis’ HD oefenreadings met followup


Ik leer het fijnst in de praktijk. Door het te doen.


Dus ik zou heel, heel, heel veel gratis (qua geld) oefenreadings geven in ruil voor feedback & een review. Met de intentie om HD te leren in real-life via echte gesprekken met echte mensen.


Ik zou iedereen vragen die ik vertrouw die ook maar een flintertje interesse toont in mijn nieuwe studie


Na elke oefensessie zou ik actief vragen om feedback. Na 2 weken zou ik ze terug bellen om te vragen wat er is blijven hangen en of het iets in beweging heeft gezet en zo ja wat dan.


Dat zou ik gebruiken als review (met goedkeuring en eventueel geanonimiseerd)


3. Een 'inzichten database' creëeren


Uit alle oefenreadings en follow up gesprekken destilleer ik de voor mij fascinerende zaadjes.

Bv. de relatie tussen HD en ondernemen, liefdesrelaties, gezondheid, etc.


Dit doe ik direct na elk gesprek omdat het dan vers in mijn geheugen ligt.


Al die zaadjes, of te wel inzichten, leg ik vast in mijn “inzichten database” in Notion. Ik schrijf uitspraken op die mensen hebben gedaan (anoniem). Ik voeg kwartjes die later vallen toe.


Ik bouw zo aan een bibliotheek van mijn thema en HD en wat mij daarin fascineert.


4. Mijn inzichten delen als HD Professional


Ik zou zo snel mogelijk de slag maken van kennis opdoen naar kennis delen.


Op een (nieuw) sociaal account zou ik de opgedane inzichten, de zaadjes uit de vorige stappen, delen. Dit uiteraard weer als mijn kunst zien. Mijn expressie als studerend HD Professional.


Ik zou weer voor Instagram gaan, of wellicht voor LinkedIN als de zaadjes me nu meer richting teams / corporates / MKB-ondernemen zouden leiden.

Of Tiktok omdat ik mijn video skills wil ontwikkelen.


In elk geval een platform waar ik me op mijn gemak voel en ik met plezier kunst aan mijn galerie toevoeg.


5. Mijn toekomstig warme publiek mij laten opmerken


In mijn posts zou ik zo snel mogelijk mijn visie, mijn outer authority, op het thema benoemen en uitvergroten.


Ik zou veel tijd besteden aan het vormgeven en formuleren van mijn visie en waarden: het ontdekken hoe ik tegen het thema in relatie met HD aankijk en wat daarin anders is.

Daar zou ik de nadruk op leggen.


Hier maak ik posts of videos van die dan wel controversieel, aspirerend en / of herkenbaar zijn voor mensen met wie ik wil werken.


Ik wil hiermee mensen die niet op mijn fractaal zitten afstoten en mensen die op mijn fractaal zitten aantrekken.


6. Wachten op de uitnodiging


Stappen 1 tm 5 blijf ik doen vanuit pure JOY en met bewustzijn van wat en wie er zich in mijn leven aandienen.


Ik weet dat er een uitnodiging gaat komen. Ik weet alleen niet hoe die eruit gaat zien en van wie die komt. Dat moeten weten laat ik los.


Ik blijf mezelf uiten via mijn posts en wacht tot iets zich aandient.


Ik heb in fase 1 t/m 5 geen enkel aanbod anders dan gratis oefenreadings.


Voorbehoud: dit kan dus alleen als je GEEN druk voelt om geld te moeten verdienen. Lees mijn eerdere blog hierover. Als ik wel inkomen nodig had, zou ik die NIET uit deze activiteiten halen, maar uit mijn andere vak of een parttime baan.


7. Reageren op de uitnodiging: creatie van een oplossing.


Nadat iemand mij een concrete hulpvraag heeft gesteld (en ja, die komt altijd als je vanuit congruentie deelt) is het tijd om daarover te klankborden.


Als ik me erkend en ik weet de contouren van wat ik ermee wil, ga ik over tot creatie van een oplossing.


Dit is nog niet mijn aanbod! Dit is puur de oplossing (een product of dienst) die past bij de vraag van de klant. Ik voel me volledig vrij qua vorm, inhoud, etc.


Het vormgeven van producten en diensten waarbij ik mijn energie honoreer. Een aanbod op mijn manier. Met mijn vibe. Volgens mijn waarden en op mijn voorwaarden. 


8. Mijn producten en diensten verkopen


Mijn verkoop start ‘zacht’ vanaf het moment dat ik de uitnodiging aanneem en overga tot creatie. Ik vind het het makkelijkst om “en publiek” te creëeren. 


Dat betekent dat vanaf het moment dat creatie start ,ik laat zien wat ik aan het maken ben. Ik speel met woorden om te proeven welke raken. Soms weet ik nog niet wat de prijs van iets wordt. Dat houd mij niet tegen toch erover te delen. 


De details van mijn propositie (mijn aanbod) vullen zich onderweg wel in: de positionering, de prijs, etc. 


Het vinden van de woorden die mijn warm opgebouwde publiek in beweging brengen is een continu spel waar ik van geniet. 


Kopieer mijn manier niet


Er zitten ongelooflijk veel kleine nuances in de uitvoering van de 8 stappen die direct verband houden met mijn energie, mijn design. 


Jouw 8 stappen kunnen vergelijkbaar zijn, maar de inhoud is waarschijnlijk anders omdat jij anders bent. Jij hebt jouw manier.


Maar...welk design jij ook hebt, als jij Human Design zakelijk in wil zetten, bij jouw klanten en je wilt daarvoor gevonden, erkend en betaald worden, zul je jezelf zichtbaar moeten maken.


Maar school jezelf wel (ook) in marketing!


Ik zie veel startende HD Professionals vergelijkbare HD accounts op social media opstarten. Accounts waar ze basis HD kennis delen. Daar is helemaal niks mis mee en ik nodig je tegelijkertijd uit om daar zo snel mogelijk jouw "smaak" aan toe te voegen.


Niet dat je zelf HD dingen moet gaan verzinnen, HD is HD. Maar met smaak bedoel ik: jouw kijk op de toepassing ervan. Jouw ervaring. Jouw experiment. Jouw toepassing. Jouw perspectief. En schroom daarbij niet om voor je persoonlijke waarden te gaan staan. Juist als ze tegen de stroom in gaan.


Want wat voor de massa tegen de stroom is, is voor een klein groepje mensen juist met de stroom mee. Die mensen wil je aantrekken. Je wil dat die mensen jou gaan opmerken. Dat kunnen zij alleen maar als jij jezelf op die aspecten laat zien.


Als jij straks hele toffe, gerichte oplossingen gaat creëren, dan wil je dat je die kunt aanbieden aan dat groepje mensen. Die zich aangetrokken voelen tot jou en jouw manier van opereren en naar dingen kijken. Hen die producten aanbieden voelt dan als zo ongelooflijk natuurlijk. Voor die klanten voelt het kopen van jouw producten ook zo.


De 8 stappen vallen onder de Fase 1 en 2 en 5 van het HD Professional SuccesPad. Tijdens de komende in je Kracht Weken gaan onze HD Professionals de skills leren om hun warme publiek op te bouwen. Van binnenuit met daarna de blik naar buiten om die mensen aan te trekken die jij aan wil trekken.


Als jij weet dat je dit pad ook wil gaan bewandelen en je wil dit doen met vertrouwen, sluit je dan aan bij de HD Coaching Toolkit. Je deelname aan de in je Kracht Weken krijg je er als bonus bij.


We starten 13 mei.


Liefs, Rianne


Comments


Bestel Jouw Human Design Boek

Over mij, Rianne Klein Geltink

Over Ons Rianne.png


6 jaar ervaring in leven (en werken) volgens mijn Human Design:

  • Ruim 400 mensen een 1:1 reading gegeven

  • Ruim 1.800 persoonlijke Human Design boeken geschreven

  • Ruim 200 HD marketing sessies gegeven

  • Ruim 200 opgeleid to Human Design Professional
     

Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Wij bieden hiervoor Jouw Human Design Boek en de Human Design Coaching Toolkit!