top of page

Een hoopvol perspectief als het klote gaat

Bijgewerkt op: 29 jun.

Een goede vriend van mij, Mark, is ziek. Opgenomen met een acute alvleesklierontsteking. Daar valt helemaal niks aan te doen. Hij ligt in het ziekenhuis aan de zware morfine te wachten tot het overgaat. Hij heeft helse pijnen, kan geen eten binnenhouden en slaapt maximaal 15 minuten aanéénsluitend. Voor de derde week nu. Zijn vrouw en dochter mogen elkaar om en om bezoeken vanwege Corona en maximaal één uurtje per dag. Verder mag er niemand komen.


Met andere woorden: ongewoon klote.


Eind vorige week sprak ik hem omdat hij voor het eerst eventjes naar buiten mocht.

Hij zat in het zonnetje op een bankje.


Ik vroeg hem hoe hij zich voelde.

Hij somde kort de pijn op en de vermoeidheid, maar begon al snel over de fijne verpleegkundigen die hem bijstonden.

Over een toffe film "The Bucket List" die hij op Netflix had gezien.

Over hoe dankbaar hij is voor de aandacht van mensen voor zijn herstel.


En ik dacht: sjees, wat kan ik veel van jou leren.


Mark doet niet aan JOY, Mark is JOY.


Hij ziet altijd een reden om dankbaar te zijn.

Hij accepteert wat er is, vecht er niet tegen en ziet altijd het positieve.

Hij heeft zijn aandacht permanent gericht op wat er wel goed gaat. Dat doet hij (bijna?) volledig onbewust: zo is hij gewoon.

Ik heb daar zo'n bewondering voor. Wij zijn als mensen zo geconditioneerd om altijd te kijken naar wat er (nog) niet goed gaat. Van kinds af aan al (daar schreef ik eerder hier over). Onszelf aanleren de blik vooral te vestigen op alles wat er wel is, wat er goed gaat, wat je blij en dankbaar maakt is levenswerk.


Mark liet me weer even zien hoe dat moest, met name in tijde dat het klote gaat.


Ik ben zo dankbaar voor Mark.

Hugs, Rianne PS. Vind jij het ook moeilijk om vooral als het klote gaat je aandacht op JOY te houden? Snap ik. Mijn gratis draaiboek "The JOY Effect" kan je helpen. Het is een praktische methode om jezelf aan te leren dagelijks een beetje aandacht aan jouw JOY te besteden.


48 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page