top of page

Een praktische manier om je motivatie op te krikken

"Ik ben het zo zat, dat thuiswerken. Ik merk aan alles dat mijn motivatie zo langzamerhand een vriespunt bereikt. Ik vertoon uitstelgedrag en ben gewoon echt niet productief. Mijn flow is zoek."


Was getekend één van mijn lievelingsklanten, Jay.


We zitten in onze wekelijkse videobelafspraak (ook wel "call" genoemd) en ik bewonder zijn kwetsbaarheid. Hij is zeker niet de enige.


Sinds half maart heb ook ik van die buien waarin ik weinig energie voel om aan de slag te gaan. Dat ik 's ochtends aan de eettafel, na het eten van de yoghurt, één stoel opschuif naar mijn werkplek en dan wezenloos naar mijn scherm staar. Maar dan herinner ik me weer mijn besluit: 🍀Vanaf nu kies ik voor JOY. 🍀Elke dag. 🍀Zelfs als dat lastig voelt.

en stel ik mezelf de vraag: hoe kan ik vandaag JOY in mijn dag brengen? Doordat ik echt tijd besteed aan bewustwording van mijn eigen JOY is de stap van dat muffige gevoel naar energie steeds makkelijker. Meestal is een belletje met iemand genoeg om mijn energie motor aan de praat te krijgen.


Ik ken mijn klant al eventjes en ik weet dat hij een netwerker pur sang is. Hij straalt als hij mensen met elkaar mag verbinden. Zijn mentale en emotionele voedingsbron is gesprekken voeren met mensen. Zijn agenda zit altijd tjokvol en hij rijdt het hele land door. Toen kwam Corona en zijn agenda was plotseling leeg. Digitaal afspreken voelde onwennig, zat niet in zijn systeem, dus bleef hij er van weg. Met als resultaat die lage motivatie en energie.


"Geven onze wekelijkse gesprekken je energie?" vraag ik hem.

"Absoluut Rianne!"

"Mooi, hoe veel andere gesprekken heb je verder gepland staan deze week?"

"zucht, weinig" antwoordde hij

"Daar ligt je antwoord Jay, je hebt je eigen voedingsbron drooggelegd"

Hij is even stil. Ik zie hem denken.


"Verrek, ja, inderdaad. Ik word blij van gesprekken en die heb ik nauwelijks meer. Maar ik voel me niet gemotiveerd om mensen te gaan bellen, want ik heb zo weinig energie" zegt Jay.


"Tja, kip en ei. Je motivatie komt als je weer gesprekken voert. Maar die eerste paar belletjes, da's een keuze maken dat je het wilt en ze dus gewoon doen." antwoord ik.


Je eigen JOY creëren vraagt om aandacht en inzet, het komt niet vanzelf. Je zal er moeite voor moeten doen. Weten wat jou JOY brengt is één ding. Door daar vervolgens dagelijks een klein beetje aandacht aan te geven ontwikkel en cultiveer je het in je eigen leven.


Een dag later mailt Jay me: "Heb gisteren wat spontane calls gedaan en de flow komt weer op gang. Thanks Rianne!" De glimlach is terug. De energie om nieuwe projecten te starten ontstaat. Ik herken mijn lievelingsklant langzaam aan weer terug.


Mooi man, het effect van JOY.


Hugs, Rianne


P.S. Kan jij of jouw team ook wel een dosis motivatie gebruiken en weet je even niet waar te beginnen? Stuur me een connectieverzoek of berichtje op LinkedIn en ik geef je graag wat tips.107 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page