Hoe kies jij wat je gaat eten?
Bijgewerkt op: 29 jun.
Eén van mijn favoriete dingen van slapen in een luxe hotel is het ontbijtbuffet.
Ken je dat?
Dat je 's ochtends, vers gedoucht de ontbijtruimte inloopt en watertandend langs de verschillende opties van het buffet loop. Van croissantjes tot fruit in overvloed. Een ei-station waar ze je ei helemaal naar jouw voorkeur bereiden, Verschillende soorten yoghurt en voor de hartige liefhebber diverse kaassoorten, bacon, bonen of zelfs noedels als je hotel zich in Azië bevindt.
Het kan niet op. Overvloed. Zo veel om te kiezen.
Kies jij dan alle dingen waar je geen trek in hebt of voor de dingen waar het water van in je mond loopt?
Ik het laatste en ik vermoed jij ook.
Ik vermoed ook dat je niet heel uitgebreid stil staat bij de items die je niet lekker vindt. Dat je daar geen heel gesprek over voert met je tafelgenoten. Je ziet die items, je vindt ze niks dus laat je ze met rust en kiest voor wat je wel lekker vindt.
Het contrast van alle buffetitems leidt je naar wat je wel wilt.
Het leven is een groot buffet. Dagelijks komen er duizenden indrukken op je af: o.a. via eigen ervaringen, media, vrienden, collega's en social media.
Veel van ons zijn er kampioen in om vooral veel aandacht te geven aan alles wat ze niet leuk vinden.
Neem bijvoorbeeld je werksituatie en zie dat in zijn geheel als een buffet.
Elke keer als je ergens over klaagt, zeurt of ergens tegenaan schopt, kies je ervoor om iets op je bord te leggen wat je niet lust.
Jammer, want je bederft je eigen eet- eh werklust.
Laat het contrast van je werkbuffet ook hier er zijn en kies ervoor je aandacht te geven aan wat je wel fijn en leuk vindt. Aandacht als in waar je over denkt, praat en wat je doet. Wat je JOY geeft.
Wat van het werkbuffet wil je wel op je bord leggen?
Hugs, Rianne
P.S. Het vergt commitment en dagelijks aandacht om je mindset te veranderen naar meer JOY in je leven. Mijn methode The JOY Effect helpt hierbij. Vraag het draaiboek hier gratis aan en zet vandaag nog de eerste stappen!