top of page

Human Design Blog

Hoe leg je je innerlijke autoriteit uit aan je vrienden en familie

Bijgewerkt op: 31 okt. 2023

...als zij niks van Human Design wetenVanmiddag liep ik in een boekenwinkel in de stad. De sectie “psychologie” staat naast de sectie “management & ondernemen”. Wat me opviel was dat bij de management sectie behoorlijk wat boeken uit de “voor Dummies” serie stonden.

Je weet wel welke ik bedoel toch?

Die geel/zwarte boeken over zo ongeveer elk onderwerp dat je je maar kunt voorstellen.


Bij de psychologie sectie stonden veel minder van de voor Dummies boeken.

De boeken zijn reuze handig omdat ze het onderwerp van het boek op een manier uitleggen dat je het een beetje begrijpt zonder dat je zelf echt expert hoeft te worden.


Ik bedacht me hoe tof het zou zijn als iemand “Human Design voor Dummies” zou schrijven. Of eigenlijk dacht ik hoe tof het zou zijn als iemand een “Innerlijke Autoriteit voor Dummies” zou schrijven.


Want het is zo fijn als de mensen om je heen begrijpen hoe jij geboren bent om de beste keuzes voor jezelf te maken. Als mensen je begrijpen kunnen ze je helpen.

Om daar te komen zul jij wel eerst helder moeten vertellen wat je nodig hebt om betere keuzes te maken. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.


In dit blog geef ik je woorden die jij door kunt geven aan de mensen waar jij van houdt.

Wat is je innerlijke autoriteit?


Je innerlijke autoriteit is de intelligentie in jouw lichaam over de juistheid van een beslissing voor jou. Simpelweg: een signaal van jouw lijf of iets goed voor je is of niet.


Nou hoef je dit niet eens aan je vrienden uit te leggen. Dit was even de korte intro voor jou. Als ik aan iemand uitleg hoe ik de beste beslissingen neem, vertel ik direct over mijn autoriteit. Ik vertel Human Design er vaak niet eens bij, want dat verwart de boel soms eerder dan dat het iets duidelijk maakt :).


Dit kun jij tegen je vrienden zeggen als...jij Emotionele Autoriteit hebt.


‘Je kunt mij enorm helpen als je me de tijd gunt om een beslissing te nemen. Ik heb het nodig dat ik even goed kan voelen hoe iets aanvoelt. Als ik te snel beslis kan het soms zijn dat ik na een dag al spijt heb. Zeker bij grote beslissingen helpt het mij als ik er een paar nachtjes over kan slapen.


Je kunt mij helpen door me vooral niet onder druk te zetten snel een keuze te maken. Kan je me die ruimte geven? Ik heb dat nodig. En zou je me willen vertrouwen als ik zeg dat iets simpelweg “niet goed” voelt. Ik heb er nou eenmaal niet altijd een logische verklaring voor.”Als jij een (manifesting) generator bent met emotionele autoriteit lees dan ook het volgende stukje over sacrale autoriteit. Verbind dat met jouw behoefte aan tijd om te voelen of iets goed voor je is.


jij Sacrale Autoriteit hebt.


‘Zou je mij willen helpen door me aan te moedigen meer naar mijn onderbuik te luisteren? Je helpt me enorm door vooral ja / nee vragen te stellen. Dus geen open vraag, maar leg de opties een voor een voor. Mijn onderbuik laat dan wel van zich horen wat zij wil.


Ik oefen op die manier steeds meer om naar mijn onderbuik te luisteren. En zou je me willen helpen door, als je merkt dat ik aan t wikken en wegen ben, dus in mijn hoofd zit, mij te helpen om de opties weer opnieuw even te benoemen. Dat ga ik uit mijn hoofd, da’s fijn!’jij Milt Autoriteit hebt.


‘Wil je mij helpen door altijd mijn instinctieve reactie te vertrouwen zonder dat ik hoef uit te leggen wat de (logische) reden is voor mijn keuze?

Ik weet ook niet precies hoe ik iets weet, maar bijvoorbeeld als ik ergens binnenloop, heb ik direct een heel instinctief gevoel of iets goed of slecht voor me is. Het is zo belangrijk voor me dat ik naar dat gevoel handel.


Als je merkt dat ik in mijn hoofd zit en dus aan het wikken en wegen ben, kan je mij enorm helpen om weer terug bij mijn instinct te komen. Wil je me dan gewoon vragen wat mijn instinct zegt over het onderwerp waar ik een keuze over mag maken?’jij Ego Autoriteit hebt.


‘Je kunt me zo enorm helpen om betere keuzes te maken door mij hele specifieke vragen te stellen:

“Wat heb jij eraan?”

“Wat wil je in je hart”


Dit komt wellicht egoïstisch bij jou over, maar voor mij is dit gezond. Ik weet dat als mijn hart er echt in zit, dat ik dan de energie heb om de consequenties van mijn keuzes te dragen. Zou je me niet willen veroordelen als ik een keuze maak die jij als egoïstisch beschouwt? Mijn hart leidt mij gewoon mijn weg. Mijn hart heeft mij ook naar jou geleid, en ik waardeer onze vriendschap.’


Als jij een manifestor bent met ego autoriteit, vraag ze dan of ze jou de ruimte willen geven om echt vanuit je hart te spreken.


jij Zelf-Geprojecteerde Autoriteit hebt.


‘Zou je echt naar me willen luisteren? Je helpt me enorm als je me de ruimte geeft om mijn waarheid te spreken, hoeveel of hoe weinig tijd dat ook kost. Als ik er niet helemaal uitkom, help je me enorm als je me specifieke vragen stelt:

“Voelt deze keuze als de juiste voor jou?”

“Wat aan deze keuze voelt als dat deze bij jou past?”

“Welke optie voelt het meest liefdevol voor jezelf en de mensen om je heen?”


Als je me daarna de ruimte geeft om zo vrij mogelijk deze vragen te beantwoorden, zonder dat je me onderbreekt help je me zo. Ik zoek niet per se jouw advies, maar wel de wijsheid van jouw vraag die juist mijn waarheid uit me laat stromen.’


Als jij Mentale / Omgeving Autoriteit hebt.


‘Zou je echt naar me willen luisteren? Zonder me te onderbreken? Ik heb ruimte en tijd nodig om mijn ideeën te uiten, zonder dat het coherent voelt of dat ik mezelf moet uitleggen. Ik heb het nodig dat ik mijn eigen stem hoor, want ergens daarin voel ik de resonantie of iets klopt of niet. Ik heb tijd nodig. Zou je me de tijd & ruimte willen geven?


Ik wil mijn eigen woorden proeven. Het kan zijn dat ik hetzelfde onderwerp vaker met je bespreek. Kan je me daarbij jouw geduld geven? Je helpt me enorm door er gewoon te zijn. Ik zoek niet naar jouw advies, maar vooral naar jouw fijne energie om tegenaan te kletsen.


Het simpele feit dat ik jou als klankbord gebruik, betekent hoe waardevol jij voor mij bent. Ik doe dit namelijk echt alleen bij de mensen die ik vertrouw.’


jij Maan Autoriteit hebt.


‘Zou je geduld met me willen hebben? Ik heb enorm de behoefte aan tijd & ruimte om mijn keuzes te maken. Ik heb het nodig om gedurende een paar dagen te proeven hoe een keuze voor mij voelt.


Je kunt me enorm helpen als je mijn klankbord wilt zijn. Niet omdat ik jouw advies zoek, maar omdat ik wil proeven hoe mijn woorden aanvoelen op verschillende momenten, soms zelfs op verschillende locaties. Elke keer voelt het voor mij net anders. De tijd geeft mij de helderheid over wat het beste voor mij is om te doen. Wat ik het meest nodig heb van jou is je geduld.’Hoe voelde het lezen van het stuk over je eigen innerlijke autoriteit?

Heb je ook gelezen hoe je de mensen in jouw leven beter kunt helpen bij het maken van betere keuzes in hun leven?


Ik hoop het zo!


Ik wens je veel gezonde keuzes toe, genomen vanuit jouw innerlijke autoriteit.


Liefs, RianneP.S. wil je nog veel meer leren over jouw Human Design en de werking van jouw innerlijke autoriteit. Bestel dan hier Jouw Human Design Boek. >60 pagina's die helemaal over jou gaan 🤩!

Comments


Bestel Jouw Human Design Boek

Over mij, Rianne Klein Geltink

Over Ons Rianne.png


6 jaar ervaring in leven (en werken) volgens mijn Human Design:

  • Ruim 400 mensen een 1:1 reading gegeven

  • Ruim 1.800 persoonlijke Human Design boeken geschreven

  • Ruim 200 HD marketing sessies gegeven

  • Ruim 200 opgeleid to Human Design Professional
     

Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Wij bieden hiervoor Jouw Human Design Boek en de Human Design Coaching Toolkit!