top of page

Leid met JOY in crisistijd

Bijgewerkt op: 29 jun.

Recent werd ik door een hele boze dame verbaal aangevallen op Instagram. Ze beschuldigde me dat ik totaal in een droomwereld leefde en niet realistisch was. Hoe kon ik voor JOY kiezen? Zag ik niet dat de wereld in brand stond? Dat er mensen ziek waren? Met mijn JOY was ik totaal onempathisch bezig, volgens haar. Ik snapte haar pijn. Ik snapte dat haar perspectief op dit moment weinig ruimte had voor JOY. Dat haar aandacht vooral uit ging naar wat er niet goed ging: ziekte. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat zij er niet bij gebaat is als ik mee ga in een neerwaartse spiraal van ellende. Empathie gaat niet over voelen wat een ander voelt. Empathie gaat over het erkennen dat een ander het zwaar heeft en zelf juist het zonnetje te zijn en blijven stralen zodat je voor die ander een baken van hoop bent en blijft. Je kan een zieke niet helpen door zelf ziek te worden. Je kan een boos iemand niet helpen door zelf boos te worden. Je kan een onzeker iemand niet helpen door zelf onzeker te worden. Voor JOY kiezen en empathisch sluiten elkaar niet uit, in mijn beleving zijn ze vrienden. Het voorjaar van 2020 verloopt voor iedereen anders dan we op 1 januari konden vermoeden. Iedereen reageert anders op de huidige situatie rondom het coronavirus omdat iedereen een ander perspectief heeft van wat het voor hen betekent. Ons individuele perspectief creëert onze individuele realiteit. Zo werkt de wereld. Er is geen absolute realiteit, alleen perceptie en perspectief. Jij mag en kan je eigen perspectief kiezen. Dat doe je primair door te kiezen met wie je je omringt en welke informatie je tot je neemt. Dat vormt jouw wereldbeeld: iemand die voornamelijk de roddelbladen doorneemt zal een ander perspectief hebben dan iemand die vooral het financiële dagblad leest. Jij kiest jouw realiteit. Door de informatie die je leest en kijkt, de gesprekken die je voert en met wie je je tijd doorbrengt. Als jij voornamelijk praat over het nieuws, het coronavirus of hoe slecht de economische vooruitzichten zijn, dan heeft dat impact op hoe jij de wereld en toekomst ziet. Mijn keuze is voor JOY. Die keuze creëert mijn realiteit omdat ik met name informatie tot me neem die mij een goed gevoel geven of waardoor ik me ontwikkel op persoonlijk en professioneel vlak. Ik heb mijn sociale kring flink "geMarie Kondo't" en ik omring me met mensen die mij inspireren en waar ik me goed bij voel. Dat heeft ertoe geleid dat ik inmiddels geloof dat er altijd een JOY perspectief te vinden is. Leef ik dan in mijn eigen JOY bubbel. Jazeker. Net zoals jij leeft in de bubbel die jij voor jezelf hebt gecreëerd.

Ontken ik in mijn JOY bubbel negatieve gevoelens van mezelf of anderen? Natuurlijk niet! Het betekent slechts dat ik met een ander perspectief naar een situatie kijk. Het betekent dat ik volledig kan erkennen dat er emoties zijn die even klote voelen. Die mogen er ook zijn. Maar die continu aandacht geven is wat ik niet doe. Ik cultiveer ze niet. Wat je aandacht geeft dat groeit en met elkaar veel aandacht geven aan ellende / virussen / angst / ziektes of slechte prognoses laat ze juist groeien en wie wil dat nou? We leven in een magnetisch universum. Dat betekent dat de energie die je uitstraalt als een boemerang terug komt. JOY is een energie die ik graag in veelvoud terug ontvang en de enige manier om dat te doen is door het zelf dagelijks uit te stralen.


Onze taak als leiders, of je nou in een leidinggevende rol zit of niet, is om mensen die nu angst of onzekerheid voelen te helpen met een ander perspectief. Niet het afkatten van hun huidige perspectief want dat is hun realiteit, maar met liefde en compassie een ander perspectief te introduceren. Eentje die beter voelt. Dat kan je alleen maar doen als jij goed in je vel zit. Dan kan je ze helpen dingen te benoemen in hun leven waar ze nu juist dankbaar voor kunnen en mogen zijn. Dingen die wel goed gaan. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen, alles is slechts een projectie en een perspectief. Welk perspectief kies jij? Je hebt geen controle over het nieuws, virussen of economische projecties. Je hebt wel controle over je eigen gedachtes, houding en gedrag. Hoe stap jij 's ochtends je bed uit en ga je dat eerste gesprek in? Waar praat je over? Daar heb je invloed op. Des te meer mensen voor JOY kiezen des te meer mensen JOY aantrekken en dan verspreid het zich als een olievlek. Want JOY is net zo besmettelijk als angst of het coronavirus. Dus ja, ik kies voor JOY omdat ik aan een wereld wil bijdragen waarin JOY meer prioriteit heeft. Wil jij dat ook? Start dan vandaag nog met het creëren van meer JOY in jouw leven. Ik heb een simpel draaiboek, hier gratis te downloaden, waarmee je het effect in gang kan zetten. enJOY!

Hugs, Rianne

24 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page