top of page

Ongewenste handboeien

Voor een leidinggevende is het best lastig om aan te geven dat je wat te doen hebt in je team aan positiviteit en werkgeluk.


Want... dat betekent dat je moet toegeven dat de motivatie, energie en sfeer in je team momenteel niet zo top is. Maar jij bent de leidinggevende en je wordt ervoor verantwoordelijk gehouden, dus toegeven betekent dan dat je zelf het niet goed hebt gedaan.. toch?


Zo voelde ik dat althans in het verleden.

Toegeven dat het niet lekker liep in mijn team en vervolgens om hulp vragen op dit gebied was t laatste wat ik zou doen, want ik was toch die bom energie en positiviteit voor mijn team?


Poehee, wat was dat een vermoeiende overtuiging, waarmee ik het mezelf enorm moeilijk maakte.


Allereerst:


Jij bent NIET verantwoordelijk voor het werkgeluk van je medewerkers.


Lees dat nog eens.


Dat wil je ook helemaal niet zijn.


Wat dat zou betekenen dat jouw leidinggevende verantwoordelijk is voor jouw werkgeluk en zeg nou zelf, die regie wil je toch helemaal niet aan hem of haar weggeven?

Je bent WEL verantwoordelijk voor het creëren van een omgeving waarin je medewerkers zich maximaal kunnen ontplooien en dat ze zich gezien en gehoord voelen.


Ergens verantwoordelijk voor zijn betekent niet dat je het alleen hoeft te doen.


Nog zo'n dingetje waar we vaak onszelf mee beperken.


Er is geen enkele excellerende leider die het alleen kan of doet. Echt.


De top realiseert zich ook als geen ander dat medewerkers in hun kracht zetten betekent dat je ze zelf regie laat nemen over hun werk(geluk). Niet alles voor ze willen oplossen, dat is juist DISempowerend. De top omringt zich ook juist met specialisten op verschillende terreinen en erkent haar eigen talent, maar ook waar ze minder goed in is.


Dat is geen falen, dat is je zelf verdomd goed kennen en vanuit je KRACHT leidinggeven.


Dus, durf jij voor de spiegel te gaan staan en toe te geven dat je mogelijk hulptroepen nodig hebt om je team weer in de energieke, creatieve AAN stand te krijgen? Bevrijd jezelf van de handboeien die je jezelf hebt omgedaan.


I got your back.


Bel me en we gaan samen werken aan de JOY vinden in en op je werk. Want dat die er is, zelfs voor de alle grootste brombeer, is een absolute waarheid.


Hugs, Rianne

P.S. Het is deze week de week van het werkgeluk en ik bied donderdag 24 September om 15:00 een gratis online training aan "CREATE YOUR JOY EFFECT" doe mee en ervaar zelf hoe het is om bij mij een workshop te volgen en ik beloof je, we gaan een hoop lachen!

44 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page