top of page

Wanneer je talenten worden afgewezen

Bijgewerkt op: 29 jun.


Tegenover me zit een man met een serieuze blik, pen in de hand en een leeg notitie vel voor zich. Hij heeft me zojuist een klant casus voorgelegd met een specifieke vraag over welk management model ik bij deze klant zou toepassen om het probleem op te lossen.

Hij wacht nu op mijn antwoord. Ik voel mijn bloeddruk stijgen, een knoop in mijn buik ontstaat.

Ik kijk hem aan en zeg: 'ik heb geen idee, ik zou de klant en de betrokken medewerkers vragen stellen en op basis van de antwoorden samen vervolgstappen bepalen.'


Het bleek het verkeerde antwoord.


Die dag werd ik afgewezen als potentieel vennoot voor een gerenommeerd adviesbureau. Afgewezen omdat ik niet met theoretische management modellen werk maar praktisch en vooral met mijn intuïtie. Ik kijk en luister naar mensen.


Dat voelde heel gek. Afgewezen worden op iets waar ik juist trots op ben. Maar op dat moment voelde ik de pijn van die afwijzing, en niet de trots. Dus ging ik me (heel logisch 🤪) verdiepen in management modellen. Want dat was blijkbaar nodig als je succes wilde hebben als management adviseur.

Ik heb het nog geen 3 maanden volgehouden.


Ik ben die man inmiddels, bijna 10 jaar later, oneindig dankbaar. Hij zag direct dat ik nooit bij dat bureau zou passen. Mijn talenten zouden daar niet gewaardeerd worden.


Onze natuurlijke talenten hebben we grotendeels bij onze geboorte meegekregen.

Die verdienen alle aandacht. Jouw talent laten zien, toepassen en ontwikkelen geeft je energie: daar wordt je blij van.


Wat we mogen leren is om te accepteren en zelfs te omarmen dat er altijd mensen zullen zijn die geen behoefte hebben aan jouw talenten.

Dat betekent niet dat jij je moet gaan aanpassen, dat betekent dat je op zoek mag naar mensen die jouw talenten wel waarderen.


Onze allerdiepste wens als mens is om gezien, gehoord en geliefd te worden. Voor wie we echt zijn. Dat geeft ons voldoening, dankbaarheid en JOY.


Om dat te bereiken zullen we zelf onze talenten moeten ontwikkelen en die ook durven te laten zien. Ervoor gaan staan. Onze eigen uniekheid omarmen. Je zult zien dat je dan juist mensen gaat aantrekken die je waarderen vanwege je talenten.


Geef jij meer aandacht aan dingen waar je nog niet zo goed in bent of aan dingen die je juist al heel goed kunt?


Wat zou het mogelijk maken als je dat laatste ging doen?
Hugs, RianneP.S. Ik geloof dat iedereen het verdient om zijn eigen uniekheid te leren kennen, te omarmen en uit te dragen. Jouw JOY is uniek. Weet jij niet zo goed wat jou JOY geeft, download dan gratis "The JOY Effect Draaiboek", gun jezelf een uurtje de tijd en creëer zo zelf dat inzicht. Dat verdien je.95 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.

bottom of page