top of page

Human Design Blog

Wil je een Human Design opleiding of wil je met vertrouwen charts kunnen lezen?

Bijgewerkt op: 31 okt. 2023

Eén van de meest gestelde vragen door mijn klanten die Human Design zelf ook willen leren is of, hoe en wanneer ik een Human Design opleiding ga geven.


En eerlijk, het idee alleen al maakt me zenuwachtig tot en met.


'Wie ben ik nou om dat te gaan doen?' Ja, dat is dat nasty stemmetje in mijn hoofd.

Maar heel eerlijk is dat nog mijn "slachtofferrolstemmetje" wat mijn echte angst bedekt:


'Ik kan geen bibliotheek aan content maken over alle HD aspecten, ik word al moe bij het idee dat ik al die teksten zou moeten schrijven, daar studiemateriaal van moet maken etc, etc.' Dat is mijn echte angst.


Want zie, ik had een beeld bij hoe een ideale Human Design opleiding eruit zou moeten zien. Dat beeld was gebaseerd op wat ik andere HD opleiders zie doen. Ik heb zelfs een uitgebreide sessie met één van hen gehad om te inventariseren hoeveel werk het vergt en toen realiseerde ik me al: no way ga ik dat ooit op die manier creëren.


En dus hield ik de boot af als ik die vraag kreeg. Maar ergens begin dit jaar viel er een kwartje: wie bepaalt eigenlijk hoe een Human Design "chart lees opleiding" eruit moet zien? Mag elke docent dat zelf bepalen? Die gedachte alleen al werkte zo bevrijdend.


Dat leidde ertoe dat ik ging praten (mijn innerlijke autoriteit) over wat ik dacht dat mijn klanten echt van mij wilden:


Ik geloof dat het gros van mijn klanten niet per se een Human Design opleiding wil.

Ik geloof dat zij Human Design in hun onderneming willen integreren, het liefst zo praktisch, snel en toegankelijk mogelijk: voor zichzelf en hun klant.


Ze denken alleen dat ze daar een opleiding voor moeten doen, want dat is in onze maatschappij de standaard om iets te leren.


Maar wat als er nou een alternatief mogelijk is?


Action learning


Ik heb een ongelooflijke cadeau gehad van mijn Human Design mentor Corame. Hij heeft mij Human Design geleerd op een manier die volledig bij mij past en dat is via "action learning".


Jaren geleden, toen ik net gepromoveerd was tot het management van de Jaarbeurs, mocht ik een executive MBA (Master in Business Administration) gaan volgen. Dat was een grote investering €35-50K. Ik ben toen al die open dagen afgegaan, de top MBA scholen zijn Nijenrode, Erasmus en Tias Tilburg. Maar niks daar sprak mij aan. Tot ik stuitte op Business School Nederland in het kleine plaatsje Buren.


Die MBA hanteerde "action learning" als methodiek. Dat betekende dat je het curriculum, wat wereldwijd voor elke MBA gelijk is, niet leert via lezen, blokken en reproduceren via examens, maar elk vak sluit je af met een praktische opdracht bij je werkgever. Ik heb gedurende 2 jaar meer dan 12 praktische problemen op moeten lossen op het gebied van HR, finance, marketing, etc.


Die methodiek past zo bij mij. Ik leer door te doen. Ik kan uitstekend lesstof leren en reproduceren als het moet, maar ik leer het beste door te doen. En toen Human Design op mijn pad kwam, kreeg ik te horen dat ik met mijn 2/4 profiel het beste leer door eerst te kijken naar hoe anderen die ik vertrouw het doen en het dan zelf naadloos te reproduceren met aanpassingen die voor mij beter werken.


Corame, mijn Human Design mentor, snapte dit. En dus kreeg ik vanaf de allereerste dag charts onder mijn neus gedrukt en moest ik ze in de praktijk leren lezen. En hij deed het dan voor, vertelde stukjes informatie, en die manier verwerkte ik weer in mijn charts-lees-oefen-sessies. Ik kreeg wel studiemateriaal, de formele boeken van IHDS (International Human Design School), maar jeez, die taal is behoorlijk abstract. Corame maakte het toegankelijk.Zo praktisch en snel mogelijk charts leren lezen en toepassen.


Dit is volgens mij jouw echte behoefte, toch?


Als je duizend euro te investeren had en je moest kiezen tussen


1 jaar lang een theoretische Human Design opleiding om daarna in de praktijk het geleerde toe te passen


of


een toolkit waarmee jij vanaf het moment dat je hem in huis hebt basis Human Design charts kunt gaan lezen, samen met je klant een verhaal creëren van haar succesformule en daarin haakjes vinden hoe je haar kunt helpen met de integratie in jouw verdere traject?


Welke kies je dan?

Welke levert je het snelst resultaat op?


Als jij mijn stijl van vertellen over Human Design aantrekkelijk vindt, dan kies je voor de tweede optie.


Ik heb inmiddels ook genoeg verhalen gehoord van klanten die kozen voor optie 1 maar daarna nog steeds het vertrouwen missen om echt in hun praktijk charts te gaan lezen. Het voelt te overweldigend.


En dus kies ik ervoor om jullie op een andere manier charts te leren lezen...
Een fysieke en online coaching toolkit met alle ingrediënten waarmee jij als coach, trainer of dienstverlener, met vertrouwen Human Design sessies kunt integreren in je eigen praktijk.


✅ Onderscheid jezelf als coach, trainer of dienstverlener

✅ Maak je eigen trajecten of dienstverlening persoonlijker en dus waardevoller

✅ Vergroot je impact bij je klant

✅ Vergroot je gevoelens van innerlijke rust, voldoening, succes en verrassing!Met de Human Design Coaching Toolkit in handen kun jij direct:

  1. basis Human Design readings geven zonder jaren te studeren;

  2. op basis van de reading de handvatten ontdekken voor waar jij jouw klant in een verder traject mee kan helpen: je stemt je eigen methodiek of traject af op de succesformule van je klant.


En ja, je kunt de Human Design Coaching Toolkit ook gebruiken als startversneller voor de lancering van jouw (Human Design) Coaching business. Want ik vertel je er tussen neus en lippen ook nog even bij hoe je je business met deze toolkit kunt gaan vermarkten ;-).


Je bent van harte welkom bij onze groeiende groep van nu al ruim 170 coaches & adviseurs die met de HD Coaching Toolkit werken en hun bedrijf bouwen.


Liefs, RianneComments


Bestel Jouw Human Design Boek

Over mij, Rianne Klein Geltink

Over Ons Rianne.png


6 jaar ervaring in leven (en werken) volgens mijn Human Design:

  • Ruim 400 mensen een 1:1 reading gegeven

  • Ruim 1.800 persoonlijke Human Design boeken geschreven

  • Ruim 200 HD marketing sessies gegeven

  • Ruim 200 opgeleid to Human Design Professional
     

Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Wij bieden hiervoor Jouw Human Design Boek en de Human Design Coaching Toolkit!