top of page

Human Design Blog

Manifesteren by Design voor Sacrals in Human Design

Het sacrale centrum in Human Design is een motorcentrum. Het levert brandstof (life force energie) voor alles wat je doet. Heb je dit centrum gedefinieerd, dan breng je die energie op een constante, gefixeerde wijze.


Het sacrale centrum werkt optimaal wanneer het kan responderen. Optimaal omdat het de energie blijft regenereren als het zijn brandstof uitgeeft aan activiteiten vanuit een positieve sacrale response. Het degenereert wanneer het zijn brandstof uitgeeft aan activiteiten vanuit een negatieve of een neutrale response.


Het sacrale centrum kan alleen in het moment responderen met ja, nee of ik weet het niet. Daarom is het stellen van gesloten vragen zo belangrijk.


Het heeft geen eigen verlangens. Dat is het domein van andere centra, met het emotionele centrum daarin als vlaggendrager.


Het sacrale centrum is geen bewustzijnscentrum. Het heeft geen mentaal, instinctief of emotioneel bewustzijn. Het kan enkel brandstof leveren of niet.


Manifesteren by Design


Manifesteren is een woord dat recent veel aan populariteit heeft gewonnen. Als we het woord afpellen tot de basis betekent het de transitie van het niet-stoffelijke naar het stoffelijke.


Ik ben een enorme fan van het boek van de universele wetten van Willem Glaudemans. Dit boek heeft een diepgang van de universele werking van manifestatie die we op social media veelal missen. Het figuur hieronder komt uit zijn boek waarin hij de Wet van Creatie opbreekt in de verschillende universele wetten.


Wet van Creatie - Willem Glaudemans
Bron: Boek van de Universele Wetten - Willem Glaudemans

In deze post ga ik niet al deze wetten uitleggen, daarvoor mag je zijn boek lezen. Ik beperk me tot de stippellijn in bovenstaand figuur.


Zoals je kunt zien ligt de transitie van het ongemanifesteerde naar het gemanifesteerde bij "Actie" - de wet van oorzaak en gevolg. Die universele wet zegt dat er geen gevolg is zonder oorzaak en geen oorzaak zonder gevolg. Actie, of een handeling verbindt deze twee.


We komen tot manifestatie door de energie van actie toe te voegen aan alles wat daarvoor in de scheppende mentale wereld heeft plaatsgevonden. De toevoeging van de energie van actie: Doe-energie aan het mentale.


Hier komt Human Design om de hoek kijken. Human Design voegt de nuance toe van het energetisch design van het individu dat aan het manifesteren is.


Human Design stelt dat elk individu een eigen optimale manier heeft om te interacteren met en in deze wereld. Een eigen manier om in actie te komen en je doe-energie zo correct mogelijk uit te geven. Je Human Design Type in combinatie met je autoriteit spelen hierin de belangrijkste rol.


Correct geïnspireerde actie ondernemen voor sacrals


Dit betekent voor alle sacrals (Generator / MG) dat er een respons aan vooraf gaat. Als jij als sacral 's ochtends onder de douche staat en je krijgt een briljant idee en je grijpt je telefoon terwijl je nog staat te druipen om die ene klant te bellen, ga je volledig voorbij aan de wijsheid van je lichaam. Je hebt je sacraal niet eens de kans gegeven om er iets van te mogen vinden.


Nu zal het heus niet betekenen dat je daarom de verkeerde dingen gaat manifesteren of dat alles in de soep valt. Maar.. .als je dit vaak en lang doet kan het wel leiden tot vermoeidheid omdat alles ingewikkeld lijkt te voelen om te realiseren: meer frustratie dan voldoening tijdens het manifesteren. En deels zal je ook dingen juist afstoten in plaats van aantrekken.


Geef je sacraal een plek bij het manifesteren:


Terug naar het voorbeeld van de douche. Dat briljante idee valt je binnen. Je maakt een mentale notitie en bedankt je brein voor het geven van deze inspiratie. Je neemt gewoon de tijd om jezelf af te drogen, dagcrème op je gezicht te smeren, deo op te doen, je aan te kleden en je dag te starten zoals je altijd doet.


Dikke kans dat dat briljante idee naar de achtergrond van je bewustzijn sijpelt. Dat is helemaal ok. Er is niks weg of verloren! Elke mentale gedachte die je ooit hebt gehad bestaat nog in zijn mentale vorm in het universum en je onderbewustzijn.


Je zult merken dat ergens er een moment komt waarbij je iets externs je opvalt wat verband houdt met je idee onder de douche. Dat kan dezelfde dag of later. Je ziet de naam van exact die persoon in je social feed verschijnen. Je hoort iemand op tv iets zeggen wat woorden waren die je eerder binnenvielen. Of, die persoon stuurt jou gewoon een appje.


Er gebeurt iets in je externe omgeving. Als je daar een lichamelijke reactie op hebt is dat informatie. Die reactie kan enthousiast zijn of lauw en alles ertussenin. Voor sommige mensen is dit al genoeg als sacrale response.


Voor andere sacrals nog niet. Zij noteren deze reactie, maar voor hen is het optimaal als ze vervolgens een ander vragen of die persoon ze ja / nee vragen wil stellen omtrent het idee. Dat helpt hen om direct in hun lijf te voelen: 'jep, mijn lichaam zegt dat het top is als ik hier energie aan uitgeef versus nope, ik dacht dat het een goed idee was maar mijn lichaam heeft hier totaal geen puf voor. '


Emotionele Autoriteit?


Heb jij als MG of Generator Emotionele Autoriteit? Dan heb je over meerdere dagen een respons op hetzelfde ding nodig om voor jou vast te stellen of dit een correcte geïnspireerde actie is of niet.


Er is een misvatting dat "geïnspireerde actie" hetzelfde is als "spontane actie".

Dat is echt bullshit. Geïnspireerde actie betekent: correct volgens jouw design en congruent met dat wat zich in de scheppende mentale wereld heeft afgespeeld voorafgaand aan de handeling. Nogmaals: lees Willem's boek, aanrader ;-).


Dus... voor jou met emotionele autoriteit ontstaat dat als je in een emotionele kalme fase bent. Je kunt geen correcte geïnspireerde actie ondernemen vanuit de high of de low. Daar ligt niet jouw waarheid.


Gun jezelf tijd. Gun jezelf een staat van kalmte en ervaar dan opnieuw je response. Dit geldt natuurlijk vooral voor grotere acties. Niet voor wat je vanavond gaat eten.



Leren manifesteren by Design.


Onze mentale mind is zo krachtig die zal zich hand en tand verzetten tegen wachten op je response. Die vindt dat zonder actie er niks gebeurt. Die is daar heel heel bang voor. Die gelooft dat je echt alles in je eentje moet doen, moet initiëren, want stel je voor dat iemand anders je voor is.


Je mentale mind kan je enorm onder druk zetten om NU DIRECT IETS TE DOEN. (hoor je 'm schreeuwen?!)


Je bewust worden van de kletsende corrie in je hoofd is een practice. Ruimte geven aan het leren her-en erkennen van jouw unieke response is een practice.


Gun jezelf die tijd en ruimte van het beoefenen, het praktiseren. Je zult na verloop van tijd merken dat als je wacht je resultaten krijgt die je nooit nooit had kunnen vermoeden. Je manifestaties worden 100x beter. Dit hoef je absoluut niet van mij aan te nemen.


Ik nodig je uit om volledig in je eigen manifestatie by design experiment te stappen.


Ontdek zelf hoe jouw sacraal de motor is van jouw manifestaties.

Geniet van je experiment.


Liefs, Rianne


PS. Wil je hier begeleiding bij? Vind de persoon die jou hierin kan helpen in onze HD Coaches & Adviseurs Catalogus. Elk van deze professionals heeft een HD opleiding van mij gevolgd en werkt met de materialen in de HD Coaching Toolkit.

Je kunt bij het bekijken van hun profielen al je sacraal aan het werk zien ❤️.

Bestel Jouw Human Design Boek

Over mij, Rianne Klein Geltink

Over Ons Rianne.png


6 jaar ervaring in leven (en werken) volgens mijn Human Design:

  • Ruim 400 mensen een 1:1 reading gegeven

  • Ruim 1.800 persoonlijke Human Design boeken geschreven

  • Ruim 200 HD marketing sessies gegeven

  • Ruim 200 opgeleid to Human Design Professional
     

Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Wij bieden hiervoor Jouw Human Design Boek en de Human Design Coaching Toolkit!

bottom of page