top of page

Hoe gebruik ik de Human Design Transits?


Afgelopen week stuurde ik een cadeautje naar iedereen op onze emaillijst: de Human Design Transit Kalender 2024. (Als je hem niet hebt, klik op de link om hem alsnog te downloaden)


Naast de vele bedankjes (fijn, die erkenning 🙏🏻) ontving ik ook vragen over hoe je dit "gebruikt".


In een eerdere blogpost schreef ik al over de theorie achter de transits, In deze post vertel ik je hoe ik er zelf mee omga!


Laat de Human Design Transits niet je leven dicteren


Allereerst: het is heel makkelijk om in de valkuil te stappen om de transits je leven te laten bepalen. Wat ik hiermee bedoel, is dat als je 's ochtends wakker wordt, je op de kalender krijgt en ziet dat poort xx actief staat, je plotseling denkt "oh,oh... nou lekker dan, dit gaat vast gebeuren of zie je wel, daarom slaap ik vast slechter deze week".


Ons brein werkt namelijk heel simpel: waar je je op focust is wat je ervaring wordt. Denk even aan het experiment dat als je een rode auto wil, je plotseling overal rode auto's ziet.

Als je je op de transits focust, wordt dat je levenservaring. Dat is wat je NIET wil. Je wil niet dat de transits jouw levenservaring gaan dicteren.


Dus een extreme focus op de transits kan ook een obsessie worden die totaal niet helpend voor je is om een fijn leven te hebben.


Ongedefinieerde aspecten en de Human Design Transits


Ik gebruik de transits zelf als extra informatie als ik aan mezelf merk dat ik anders dan anders reageer op dingen. Of als ik me anders dan anders voel.


Mijn Human Design chart heeft 7 ongedefinieerde centra. Ik ben daarmee ontworpen om beïnvloed te worden. Mijn energie heeft de bedoeling om, via interactie met heel veel anderen, wijs te worden over al die thema's van mijn ongedefinieerde poorten, kanalen en centra.


Hoe meer je ongedefinieerd hebt, hoe meer je onder invloed staat van de energie frequentie van anderen. Het is alsof je bestaat uit heel veel lege emmertjes waar de kosmos en anderen steeds iets instoppen.


Via je eigen Strategie & Autoriteit is het aan jou om te onderscheiden welke opgepikte frequentie gezond voor jou is en welke niet. Dit vraagt om heel veel lichaamsbewustzijn.


Het volgen van de transits krijgt meerwaarde naar mate je jezelf beter leert begrijpen.


Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Een voorbeeld. Mijn wortel centrum is ongedefinieerd met alleen poort 60 onbewust geactiveerd. Ik heb daarnaast 4 geactiveerde poorten die wijzen naar het wortel centum: 18 en 28 uit de milt, 9 uit het sacraal en 30 uit het emotie centrum.


Human Design Chart Rianne Klein Geltink
Human Design Chart Rianne Klein Geltink

Als de transits poort 3 (sacraal), poort 38, 58, 52 of 41 (wortel) activeert dan activeert dat in zijn totaal mijn wortelcentrum.


In die periode kan ik me onrustiger en gehaaster voelen dan "normaal", zelfs als ik in mijn eentje thuis ben en dus niks van anderen oppik.


Nu heb ik geen rode grote cirkel op mijn kalender staan als deze poorten actief zijn. Als ik dat wel zou doen, dan kan je op een briefje schrijven dat ik me juist onrustiger ga voelen, want dat is waar ik mijn denkgeest en lijf dan op voorbereid. Dan wordt het een selffulfilling prophecy. Daar heb je geen drol aan.


Wat ik wel doe is als ik bij mezelf merk dat ik me onrustiger voel dan dat ik me normaliter voel, dus ik ben me bewust van mijn eigen energie, dat ik dan op de kalender kijk. Als ik dan zie dat één van die genoemde poorten actief is, kan ik het plotseling meer plaatsen. En daarmee dus accepteren en loslaten.


De frequentie van de poort zelf absorbeer je ook


In mijn voorbeeld hierboven maakt het dan op detailniveau nog wel uit welke van de 5 poorten actief is via de transits. Als dat poort 41 is, zoals op het moment van schrijven van deze blogpost (Gelukkig HD jaar allemaal!), dan absorbeer en versterk ik dus ook de frequentie van die poort, de verbeeldingskracht, de adrenaline en druk voor een nieuwe ervaring.


Op zo'n moment is het voor mij dus extra belangrijk dat alle "briljante nieuwe verlangens" die ontstaan deze week, ik daar niet rücksichtslos op ga acteren zonder mijn strategie & autoriteit in acht te nemen.


Doe ik dan wel, dan raak ik ook overgeleverd aan de transits.


De formule voor een leven op jouw voorwaarden


Start van binnen. Wordt je bewust van je eigen energie door het leren kennen van je eigen kleine lichaamssignalen. Bouw daar een innige relatie mee op. Dan pas leer je herkennen waneer het "anders is dan anders" en kun je via de informatie over de energie in de kosmos ontdekken wat je oppikt.


Dat geeft mij rust. Weten is accepteren is loslaten.


Op elk moment kun je vertrouwen op je Strategie & Autoriteit. Dat is wat consistent is aan, van en in jou.


Volg die en leer genieten van de vele smaakjes energie die de kosmos je af en toe brengt waarbij je gegrond vanuit je zelf je krachtige keuzes maakt.


Dat is Kiezen vanuit je Kracht.


Liefs, Rianne


Ps. Wil je graag een verdiepende reading over de betekenis van jouw geactiveerde poorten? Boek deze dan bij één van de vele talentvolle Human Design Professionals die werken met de Human Design Coaching Toolkit.

Je vindt hen overzichtelijk hier in de HD Coaches & Adviseurs Catalogus. Er is er vast één bij jou in de buurt!