top of page

Zo interpreteer je de Human Design transits

Bijgewerkt op: 31 dec. 2022


Elke 6 dagen zie je op mijn instagram een bericht over de zon activatie van dat moment.

Na anderhalf jaar consistent posten, krijg ik vaak dezelfde type vragen.

Tijd om dat in een blogpost uit te leggen.


Als eerste, de poort-posts die ik plaats zijn een weergave van wat we in Human Design termen 'transits' noemen en dan specifiek van de zon activatie (de zon transit).


De transits tonen je de energie die 'in de lucht' hangt . Ik deel deze omdat, als jij die poort zelf niet in je chart hebt, de collectieve energie hoogstwaarschijnlijk jouw NIET-zelf activeert: iets wat je niet bent of hebt.


Conditionering door transits


Volgens Human Design heb jij je eigen succesformule om optimaal jouw eigen pad in dit leven te bewandelen. De succescodes van die formule zitten in je chart en de tools zijn vooral je strategie & autoriteit. Die helpen je om de, voor jou correcte, zaken aan te trekken en keuzes te maken.


Nu denken we dat we allemaal in control zijn, maar jij en ik weten inmiddels wel dat dat een illusie is. Je conditionering bepaalt een groot deel van hoe jij dagelijks handelt.


Die conditionering heeft een aantal bronnen en eentje daarvan is de collectieve energie die in de lucht hangt, of te wel 'de transits'.


Op elk moment van de dag activeren de planeten bepaalde Iching poorten.


Dit is bijvoorbeeld de activatie van nu, 7 november 13:09 uur, het moment dat ik dit blog- bericht schrijf.


De zon activeert op dit moment poort 1, de poort van zelfexpressie. De aarde grondt die energie in poort 2: de ontvankelijke.


En zo zie je dat alle planeten en de maanknopen een poort activeren en ja dat kunnen dus dezelfde zijn.


Je kunt de transits altijd hier bekijken.


Praktisch voorbeeld van conditionering door transits


Hoe zit dan nu met die conditionering door transits. Daarvoor is het belangrijk dat we de relatie gaan leggen met jouw eigen chart. Want... op elk moment van de dag sta jij in verbinding met de collectieve energie. Als voorbeeld, mijn chart:Als ik de energie van nu (transits) plak op mijn eigen chart dan ontstaat er deze connectie:Je ziet nu dat zelfs als ik helemaal in mijn eentje ben, dan nog steeds sta ik onder invloed van de collectieve energie. En die kan er voor zorgen dat ik UIT mijn kracht, als mijn NIET-ZELF ga opereren.


Want.... mijn design is die van een projector met klankbord autoriteit. Ik ben hier om anderen te gidsen, die mensen die mij daarvoor uitnodigen. Ik breng de energie van mentale inspiratie (hoofd & ajna). Ik ontvang de energie van expressie, liefde & richting, wilskracht, emoties, levensenergie, instinct en adrenaline.


Die laatste 7 mag ik door mijn systeem laten gaan om zo wijsheid op te doen over die thema's. Het is correct voor mij als ik me hier niet mee identificeer, maar juist de diversiteit van al die verschillende smaakjes en opties proef.


Dus... als ik onder invloed van de energie die NU de lucht hangt zou gaan opereren dan denkt mijn niet-zelf dat ik nu de energie van een manifesting generator heb, keel is verbonden met het sacraal via het kanaal van inspiratie (1-8) en het kanaal van de slag (2-14).


Dus... mijn niet-zelf denkt dan dat ik prima vanuit mijn gut response kan gaan handelen, why the hell not? Dat is er nu toch, lekker gebruiken..


Eh... nee, dat is juist niet de bedoeling :).


Dit is niet mijn consistente energie

Dit is mijn energie vermengd met de collectieve energie van het moment.


Met name de groen gekleurde poorten #43,# 1 en #2 'zorgen ervoor' dat het lijkt alsof ik nu een gedefinieerd keel, identiteit en sacraal centrum heb.


Maar die HEB ik zelf helemaal niet. En het is niet de bedoeling dat ik nu op deze manier door het leven ga wandelen. Dan opereer ik als mijn niet-zelf.


Jouw chart in relatie met de transits


Nu naar jouw chart. Vanaf hier kun je elke keer als je mijn post op instagram ziet over de zon activatie naar deze post terugkeren om het voor jou te interpreteren.


Er zijn altijd 4 opties:

  1. Jij hebt die poort zelf in je eigen chart

  2. Jij hebt de poort zelf EN ook de tegenoverliggende poort, dus je hebt het hele kanaal

  3. Jij hebt de poort niet in je eigen chart en ook de tegenoverliggende poort niet.

  4. Jij hebt de poort niet in je eigen chart, je hebt zelf wel de tegenoverliggende poort


Je hebt zelf de poort


Als jij zelf de poort al in je chart hebt, dan heeft die transit geen impact op jou. Het is 'thuis-energie", of te wel, niks nieuws onder de zon voor jou. Je kunt de mantra's en journaling vragen gebruiken om jezelf beter te leren begrijpen.


Het maakt nog wel uit of bij jou de poort slapend of hangend is, dus geactiveerd in een ongedefinieerd of gedefinieerd centrum.


Je hebt zelf de poort en zelfs het hele kanaal


Idem als bij de vorige. Als jij zelf de poort al in je chart hebt, dan heeft die transit geen impact op jou. Het is 'thuis-energie", of te wel, niks nieuws onder de zon voor jou.


Omdat jij het hele kanaal hebt, breng jij trouwens veel meer dan sec deze poort. De definitie van een kanaal zorgt altijd voor extra kenmerkende kracht. In Jouw Human Design Boek staat dat voor jouw kanalen uitgebreid beschreven.


Je hebt de poort zelf NIET (en de tegenoverliggende poort ook niet)


Nu wordt t interessant :). Je stapt nu letterlijk een leslokaal in. Want, je hebt zelf de energie niet consistent, maar deze periode activeert een planeet (de zon als je mijn poort-posts leest) wel deze energie. Dus een momentje om iets te leren en wijsheid op te doen!


Deze periode kan je proeven van de collectieve energie, zonder dat je ernaar gaat handelen. Het is niet de bedoeling dat je je strategie & autoriteit over boord gooit, maar dat je die juist blijft honoreren terwijl je onder invloed staat van iets dat je niet hebt of bent.


De mantra die ik je geef en de journaling vragen kunnen je daarbij helpen. Je kunt iets over jezelf leren, in de context van deze energie, zonder dat je dat als "DIT IS ZO" voor mij bestempelt.


Want al jouw ongedefinieerde aspecten zijn er voor je om over te leren, maar er niet op te leunen als consistente kracht.


Doe je dat laatste, dan opereer je vanuit je niet-zelf en jij bent zelf veel te prachtig & krachtig.

Blijf jezelf, ook al sta je onder invloed. Je blijft jezelf door je te verdiepen in je EIGEN consistente energie en het volgen van je strategie & autoriteit.


Je hebt de poort zelf NIET, maar de tegenoverliggende poort wel


Deze variant op de vorige kan je potentiële niet-zelf ervaring nog net wat intenser maken. Want jouw geactiveerde tegenoverliggende poort die is eigenlijk altijd 'op zoek' naar juist deze activatie. Die voelt zich aangetrokken tot mensen die die poort juist wel hebben. Als het collectieve weer deze dan activeert, dan smult die tegenoverliggende poort als een dolle :).


Maar nog steeds geldt.... als je dan gaat handelen alsof jij die definitie hebt, dan handel je uit je kracht. Dit is het voorbeeld dat ik hierboven in mijn eigen chart gaf. Ik heb 3x de tegenoverliggende poort van de transits waardoor er nu 3x een kanaal ontstaat dat ik zelf niet heb.


Dus extra lessen om heel dicht bij mijzelf en als jij dit ook hebt, bij jouzelf te blijven.


T leven is zo waanzinnig als je dit leert herkennen. Je kunt de transits niet vermijden, maar je kunt ze wel leren herkennen en dan ondanks die invloed toch je eigen pad blijven bewandelen.enJOY je ontdekkingsreis naar hoe jij geboren bent om te stralen!Liefs, Rianne


P.S Wil je de diepte in? Bestel Jouw Human Design Boek en start met het goed begrijpen van wat bij jou echt consistent is: de geactiveerde poorten die onderdeel zijn van je gedefinieerde kanalen!
2.243 weergaven

blog

Human Design

Bestel Jouw Human Design Boek

website header.png

GRATIS HUMAN DESIGN
MASTERCLASS

Benut je eigen succesformule.
Verdien stralend en relaxed goed geld.

Over mij, Rianne

rianne wonder woman-35.jpg

Ik ben Rianne, Human Design Docent.
In 2017 is Human Design op mijn pad gekomen en ben ik door mijn privé mentor Corame uitgenodigd om dit systeem te leren. Sindsdien deel ik met heel veel enthousiasme kennis over hoe jij jouw unieke succesformule kunt gebruiken om vrij & blij te leven en werken. 


Op Instagram deel ik wekelijks inzichten over Human Design en hoop zo dat jij steeds beter jezelf gaat begrijpen en je innerlijke kracht gaat honoreren. 

Je kunt bij mij ontdekken hoe jij geboren bent te stralen door het aanschaffen van
Jouw Human Design Boek of het boeken van een individuele Human Design Sessie.