top of page

Human Design Blog

Zo werken de drie typen poorten in jouw Human Design

Bijgewerkt op: 27 dec. 2023


Elke 6 dagen post ik op instagram een uitleg over een specifieke poort in de Human Design rave mandala.


De uitleg die ik erbij geef is de generieke werking van deze poort.


Maar in feite hebben de meeste van ons drie verschillende "smaakjes" en elk van die smaakjes heeft een andere werking:


Zo werken de drie typen poorten in jouw Human Design
slapende poort
zo werken de drie typen poorten - hangende poort
hangende poort
zo werken de drie typen poorten - kanaal
onderdeel van def kanaal • De poort is slapend: hij is geactiveerd in een ongedefinieerd centrum

 • De poort is hangend: hij is geactiveerd in een gedefinieerd centrum

 • De poort is onderdeel van een gedefinieerd kanaal


In dit blog leg ik het verschil uit en geef een praktisch voorbeeld.


Slapende poort: een geactiveerde poort in een open centrum

zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

Als je in je eigen aura bent heb je geen enkel bewustzijn dat je deze energie draagt (ook niet als hij zwart gekleurd is).

Het is slapend in jouw systeem.


Op het moment dat je met iemand in contact komt die jouw ongedefinieerde centrum activeert OF die persoon heeft de harmonische poort aan de overkant OF het de neutrinostroom in de lucht (transits / weerbericht) activeert het centrum dan wel de harmonische poort, dan wordt jouw slapende poort wakker gemaakt.


Op dat moment is het een receptor voor het centrum en activeert het "automatisch" (meestal het geconditioneerde uit je kracht) thema van dat centrum.


Bewustwording en leven volgens je strategie & autoriteit (S&A) helpt je om dit stap voor stap te veranderen naar wijsheid.


Met veel slapende poorten ben je tegelijkertijd geboren om te leren & ontwikkelen door de verbinding met anderen en tegelijkertijd geeft dit ook de meeste conditionering.


Het is voor jou belangrijk dat je je open centra bestudeert en je jezelf bekend maakt met diens uit je kracht thema's. Want juist door verbinding met anderen, dan wel de dagelijkse transits (weerbericht) kun je je langzaam bewust worden van hoe jouw slapende poorten iets in jou wakker maken en dat dit doorgaans de uit je kracht thema's van je open centra zijn.


Hoe beter jij je open centra kent, hoe meer je je bewust wordt hoe anderen jou beïnvloeden.


Juist op die momenten dat je weet dat je "onder invloed staat" is het bewust kunnen toepassen van jouw strategie & autoriteit voor jou van extreem belang.


Dat zijn jouw unieke Human Design tools waardoor je altijd bij jezelf blijft.


Kijk eens naar je eigen chart: welke slapende poorten heb jij? Uit welke centra komen deze en welke uit je kracht thema's horen daarbij?

Hangende poort: een geactiveerde poort in een gedefinieerd centrum

zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

De energie van een hangende poort herken je als deze zwart gekleurd is, waarschijnlijk wel (je persoonlijkheid). Als hij rood gekleurd is, is het iets wat jouw lichaam als vanzelf doet, maar je bent je er nauwelijks bewust van.


De energie van je hangende poorten zijn extra superpowers. Het centrum is gedefinieerd, maar niet door deze hangende poort. Tussen dit centrum en een ander gedefinieerd centrum loopt een kanaal. Dat gedefinieerde kanaal is jouw consistente superpower. De hangende poort neem je als extraatje mee.


Een hangende poort is altijd "op zoek" naar zijn geliefde aan de overkant, zijn maatje, de harmonische poort. Als je in contact komt met iemand met de harmonische hangende poort aan de overkant, dan wel het weerbericht activeert deze, dan voelt dat voor jou als extra fijn.


We zijn geboren voor verbinding, dus juist door deze electromagnetische verbindingen is waar we samen magie creëren.


Omdat je zelf gedefinieerd bent in dit centrum, is de kans op beïnvloeding, zoals bij slapende poorten niet of nauwelijks aan de hand. In dit geval is de verbinding met de harmonische poort letterlijk iets moois en magisch.


Als je met iemand in contact komt die de harmonische poort heeft, maar die heeft het als onderdeel van een gedefinieerd kanaal, kan je wel wat frictie ervaren. Het is alsof je "voelt" dat de ander alles heeft en jij de helft 🤣. Er kan geheel onbewust wat "competitiedrang" ontstaan.


Kijk eens naar je eigen chart: welke hangende poorten heb jij?

Gedefinieerde poort als onderdeel van een gedefinieerd kanaal


zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

Jouw gedefinieerde poorten die onderdeel maken ven een gedefinieerd kanaal is jouw absolute consistente superpower.


De energie die jij consistent en altijd uitstraalt.


Of het weerbericht deze poort nou wel of niet activeert maakt voor jouw systeem niets uit. Je hebt het al, altijd.


Als je met iemand in contact komt die de helft van jouw gedefinieerde kanaal heeft geactiveerd, kan dat tot wat frictie of disbalans bij de ander leiden (soort van competitie want hij/zij heeft de helft en jij alles).


Maar voor jou is dit jouw thuis, jouw eigenheid.


Kijk eens naar je eigen chart: welke kanaalpoorten heb jij? Herken je deze superpowers al in jezelf? Pas je ze ook toe in je werk?

Hoe werkt dit in de praktijk: voorbeeld poort 27


Poort 27, uit het sacrale centrum is de levensenergie, de brandstof om te koesteren. Het is tribale energie: of te wel: de energie om te zorgen voor de mensen in je tribe zodat iedereen in je tribe gezond blijft.zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

Slapend: je hebt geen idee dat je iets of iemand te koesteren hebt. In contact is je valkuil niet kunnen stoppen of deze energie (onnodig) aan iedereen geven. Wordt je bewust bij wie of wat je dat doet en keer altijd terug naar je strategie & autoriteit.


zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

Hangend: je weet dat je over koesterende energie beschikt, maar je zoekt altijd naar de connectie met poort 50 wat jou het instinct geeft wie je energie nodig heeft. Je onderbuik (sacraal) zegt dan ja of nee.


zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design

Kanaal: je weet dat je over koesterende energie beschikt en je hebt het instinct wie er baat bij heeft. Je onderbuik laat je weten of je die energie nu wilt geven of niet en je volgt dat.


Energie: hoge & lage frequentie: in & uit je kracht


In alle gevallen praten we over energie. Energie vibreert op een frequentie, en die frequentie is gezond of niet. Er bestaat niet zoiets als een beetje gezond.


Voor elk van de verschillende poorten en centra is er een in & uit je kracht thema.

Van moment tot moment ben je of in of uit je kracht.


Het is ons innerlijke werk om via strategie & autoriteit de momenten dat je IN je kracht opereert te vergroten. 100% zal dat nooit lukken, we blijven mensen (gelukkig!).


Human Design is een reis van bewustwording.In & Uit je kracht van poort 27


zo werken de drie typen poorten in Jouw Human Design


De poorten in mijn Human Design Chart


Ik heb 20 geactiveerde poorten:

 • 2 als onderdeel van een kanaal (47 en 64)

 • 1 hangende in de ajna: 24)

 • 17 slapende in 7 open centra


Als ik 100% als kluizenaar zou leven zou ik me alleen bewust kunnen worden van mijn slapende poorten door de veranderende neutrino's in de lucht (daarom is het voor mensen die veel slapende poorten hebben zo wezenlijk om het weerbericht te volgen!)


Door verbinding met anderen leer ik mezelf kennen.

Mijn slapende poorten worden wakker door verbinding.


Met mijn 7 open centra sta ik continu onder invloed: van mensen en van de transits.


Zonder bewustwording dacht ik dat ik bijvoorbeeld hard moest werken, dat ik het gevoel had altijd tijd te kort te komen, dat ik wat te bewijzen had, dat ik moest weten wie ik was of waar ik heen ging en dat ik nooit opgemerkt zou worden als ik niets zei.


Dit zijn een paar van de uit je kracht thema's van mijn open centra. Nu ik die thema's steeds beter leer kennen, kan ik in het moment dat ik bij iemand ben, ook al ken ik zijn of haar chart niet, toch aan mezelf herkennen waar ik beïnvloed word.


Ik kan de beïnvloeding nooit stoppen, dat is de mechanica in ons energie systeem.

Wat ik wel kan doen, is altijd terugkeren naar mijn strategie & autoriteit.


Het is aan mij om vanuit mijn strategie & autoriteit te blijven leven.

Doe ik dat niet, is de kans extreem groot dat ik bitterder en bitterder raak omdat ik de conditionering vanuit mijn openheid de regie laat voeren.


Doe ik dat wel, dan zie ik de beïnvloeding, maar ik geef dat niet de regie. Ik ervaar succes door krachtig vanuit mezelf te blijven leven.


Dat betekent dat ik stop als ik voel dat het genoeg is geweest, dat ik mezelf de erkenning geef en me dus nooit hoef te bewijzen, dat ik me niet laat leiden door haast-gevoelens, dat ik stil blijf als er geen reden is tot praten, etc.


Jouw Human Design ont-dekkingsreis


Als je start met Human Design (de eerste paar jaar!), is het relevant om heel goed de uit je kracht thema's van je open centra te leren kennen en in de praktijk te herkennen.


Dit is in die eerste paar jaar veel relevanter dan de thema's van je poorten begrijpen.


Alle 9 centra zijn de core van je chart.

Die bepalen je HD type, je kernkwaliteiten, wat je hier te leren hebt en zoveel meer.


Je poorten zijn de deurtjes tot de balzalen in je chart en het is toffer om in de balzaal te dansen dan om voor de deur te blijven staan.


In Jouw Human Design Boek staan al je negen centra uitgebreid beschreven, inclusief IN & UIT je kracht thema's EN hulpmiddelen hoe je steeds krachtiger vanuit jouw design kunt opereren.


Volg je autoriteit om te voelen of jij Jouw Human Design Boek wil bestellen.

Ik maak hem met liefde voor je!


Liefs, Rianne

Comments


Bestel Jouw Human Design Boek

Over mij, Rianne Klein Geltink

Over Ons Rianne.png


6 jaar ervaring in leven (en werken) volgens mijn Human Design:

 • Ruim 400 mensen een 1:1 reading gegeven

 • Ruim 1.800 persoonlijke Human Design boeken geschreven

 • Ruim 200 HD marketing sessies gegeven

 • Ruim 200 opgeleid to Human Design Professional
   

Op